Even kennismaken

Reflexzonetherapie

Contraindicaties

Privacyverklaring

Wat is reflexzonetherapie?
Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze, die ervan uit gaat dat op handen en voeten zones liggen, die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Het lichaam wordt als het ware weerspiegeld op de voeten en handen. Door middel van een speciale massage van de reflexzones worden reacties in het lichaam verkregen. Hierdoor worden klachten verholpen of verlicht.
 
 
Hoe werkt reflexzonetherapie?
Het doel van reflexzonetherapie is het herstellen van een natuurlijk evenwicht in het lichaam. Reflexzonetherapie ondersteunt en bevordert de natuurlijke processen en brengt zo het lichaam in balans.
Het zelfherstellend vermogen van de mens wordt gestimuleerd zodat (pijn)klachten verminderen of zelfs verdwijnen.
 
Daarnaast gaat er een ontspannende werking van een reflexzonetherapeutische behandeling uit, waardoor u zowel lichamelijk als geestelijk tot rust komt.
 
Ik heb eigenlijk geen klachten, kan ik dan toch reflexzonetherapie volgen?
Omdat reflexzonetherapie de balans in het lichaam herstelt, zal het immuunsysteem erdoor versterkt worden. Reflexzonetherapie kan dus ook preventief worden gebruikt, om klachten te voorkomen. En daarnaast biedt een behandeling ook een totale ontspanning. In de hectische wereld waarin wij leven is stress een veel voorkomend verschijnsel en is ontspanning broodnodig.
 
Ik ben zwanger. Kan ik dan wel reflexzonetherapie volgen?
Reflexzonetherapie helpt bij het herstel van het evenwicht in het lichaam. In de zwangerschap verandert het hormoonpeil van de vrouw. Deze aanpassingen verlopen niet altijd even harmonieus en dan kan reflexzonetherapie heel heilzaam werken. Een contraindicatie is zwangerschap met risicofactoren.